Kurssilla annettiin tehtäväksi pohtia, miten voisit hyödyntää sosiaalisen median alustaa. Näin köyhänä materialistina ajattelin, että sosiaalisessa mediassa liikkuu siis raha. Mutta millainen raha? Somevaikuttaja barometrin (2018) mukaan osa  kovista tekijöistä saattaa nostaa jopa 6.5 tonnin palkkoja, mutta suurin osa jää alle 500 euron tienesteihin kuukaudessa.Moni ei tienaa kuin joskus jotakin.  Mutta siis kyllä minulle tuollainen 500 euron lisätienestikin kelpaisi, tavoitteena tietysti 6.5 tuhatta. Tämän saavuttamiseen eivät yksinäiset aivoni enää kyenneet ja tehtävänantokin vaati vähintään parityöskentelyä, joten löimme  Lauran kanssa viisaat Whatsapp -aivomme yhteen.

Esitys1.jpg

Barometrin mukaan Instagram on suosituin kanava. Podcastien ennustetaan olevan nousussa ja monikanavaisuus on arvossaan. Instagram onkin meille molemmille tuttu, joten valitaan ainakin se! Podcastien teko vaikuttaa myös mielenkiintoiselta, koska meiltä kahdelta harvoin loppuu puhe kesken. Hilden (2019) vinkkaa, että kanavan sisältöön tulisi suhtautua intohimoisesti. Mikä meitä Lauran kanssa sitten yhdistää? No hoitoala tietysti.

Forssan lehti (2019) kertoo Terveystalon keräämästä 1.2 miljoonan potilaan datasta, jonka mukaan sosiaali- ja terveysaloilla mielen pahoinvointi aiheutti viime vuonna lähes yhtä paljon poissaoloja kuin tuki- ja liikuntaelinten sairaudet. Ikäryhmässä 20-29 mielenterveydenongelmat olivat yleisin syy sairauspoissaoloille sukupuolesta riippumatta. Myös meille on tuttua niin stressi, riittämättömyyden tunteet kuin uupumuskin.  Olimme kuuntelemassa yhtä Suomen johtavia työhyvinvoinnin tutkijoita Marja-Liisa Mankaa Tiikerinloikka työniloon -seminaarissa inspiroituen hänen raikkaasta tyylistään tuoda esiin työhyvinvointia, stressinhallintaa ja työssäjaksamisen vinkkejä. Ja olemmehan selvinneet yli 30 -ikävuoden (no Laura paria kuukautta vaille) suhteellisen täysjärkisinä.  Olisiko tässä siis ideaa?

Instagram -tili, jolla tuotaisiin esille työhyvinvoinnin, stressin ja ylipäätään jaksamiseen liittyviä juttuja? Meidän omalla twistillä tietenkin, eli huumorilla ja elämänmakuisella otteella. 

insta.jpg

 Lähteet:
Niemistö, V.13.6.2019. Mielen pahoinvointi näkyy töistä poissaoloissa. Forssan lehti. s.15.